MINI ÄPPELPAJ

    Pilligt, lite tidskrävande men ändå ganska enkelt och såååååå gott. Pajdeg till 4 minipajer2 dl vetemjöl90g smör1 1/2 msk socker2 tskvaniljsocker1 msk kallt vattenFyllning4 äpplen 1 msk kanel1 1/2 tsk vaniljsocker3 msk farinsocker (funkade med rårörssocker)1/2 msk potatismjölcitronBörja med at bland mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret i tärningar och smula ihop med mjölblandningen. Lägg sedan i vattnet snabbt och gör till en smidig deg. Lägg i plastfolié och in i kylen en timma. Starta ugnen på 175 grader och ta sedan ut degen och kavla på mjölat underlag till en tunn platta. Skär strimlor, lika långa, och gör fyra olika pajtäcken som du flätar ihop. Lägg dessa sedan på en tallrik och in i kylen.Under tiden skär du bort toppen på äpplena. Gröp ur den och lägg innehållet (inte kärnhuset) i en bunke. Var förstiktig så att inte själva äpplet går sönder och skänr inte för nära kanten. Häll sedan i lite citron i äpplena och i fyllningen för att undvika att äpplet bli brunt. Blanda i kanel, vaniljsocker, farinsocker och potatismjöl i bunken och lägg sedan tillbaka i äpplena. Försök få i allt. Sist lägger du på pajlocket och penslar dem med kallt vatten och häller lite farinsocker på toppen. Sätt in dem i ugnen i ca 25 min. Servera med glass!