LEMONCURD-MARÄNGTÅRTA

Vrid ugnen till 150 grader. Tärna ner 100g smör i en bunke med 1,5 dl socker och vispa poröst. Vispa ner 5 äggulor, en i taget, och blanda sedan i 4 msk mjölk. Blanda ihop 2dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver för sig och rör sedan ner detta. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd långpanna 30x40cm och slicka  alla skålar rena.    Börja sedan på marängen. Vispa 5 äggvitor med 2,5 dl socker, tillsätt dock inte allt på en gång… Strö i lite vaniljsocker och bred sedan på marängen toppigt över sockerkakan. Strö på mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i 30 min. Istället för att stå och dregla medan kakan kallnar så vispa  3dl vispgrädde ihop med 2 dl lemoncurd. När kakan kallnat kommer kruxet att skära bort den från bakplåtspappret. Använd en vass kniv och ropa på din mamma när det gå åt helsike, det gjorde jag. Garnera sedan tårta med grädden och riven mörk choklad.    Sen är det bara till att spela cool när alla som smakar tårtan säger att den var en 10poängare.