BUDDAPESTRULLTÅRTA
2 dl äggvita (ca 6äggvitor)3 dl strösocker (255g)ca 50g snabbmarsanpulver100g malda hasselnötter4 msk mandelspån Fyllning3 dl vispgrädde1 dl persikorkakao och mörkchoklad till garnering Starta ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa under tiden så att marängmassan blick tjock och hård. Blanda marsanpulver och de malda nötterna. Se till att de är väl malda annars kommer de fastna i spritsen senare. Blanda ihop de två blandningarna och spritsa sedan ut massan till ca 10st tjocka längder tätt intill varandra på ett smörat bakplåtspapper. Strö över mandelspån och grädda i 15-20 minuter. Låt kakan kallna helt. Vispa grädde och smaksätt den lite med vaniljsocker och socker t.ex och blanda sedan i hackade och avrunna persikobitar. Bred på fyllningen över kakan och rulla ihop den med hjälp av bakplåtspappret. Sikta lite kakao över kakan och ringla lite smält mörk choklad. Ställ den i kylen eller frys den.