Persiljepannbiffar med potatis, gräddsås och lingonsylt

      Ikväll blev det svensk klassisk husmanskost, pannbiff med potatis och brunsås.   Tillagningstid: 40 minuter Portioner: 4   Persiljepannbiffar med Potatis  8 st matpotatisar 800 gram nötfärs 1 halv gul lök 2 vitlöksklyftor 1 dl färsk persilja 1 ägg 1 dl grädde 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm vitpeppar En nypa chilipulver Eventuellt ströbröd Smör till stekning   Gräddsås  2 dl grädde 2 dl mjölk En tärning köttbuljong 1 tsk kinesisk soya 2 msk maizena salt och peppar efter smak   1. Finhacka lök och vitlök (pressa inte vitlöken), och persilja. Häll det i en bunke och tillsätt färs, ägg, kryddor och grädde, och blanda väl. Min färs blev bra, men skulle den kännas för "blöt" kan man tillsätta ströbröd tills den känns bra.Ställ åt sidan. 2. Skala, dela och koka potatisarna. 3. Forma 8 pannbiffar och stek dem i smöret medan potatisen kokar. Gör samtidigt sås genom att blanda grädde, mjölk, soya och buljongtärning och koka upp sakta under omrörning. Vänta med kryddorna till tärningen smält,  annars kan såsen bli för salt. Red av innan den börjar koka och ta sedan av såsen från värmen när den börjar koka. Låt stå och svalna lite. 4. Häll av potatisvattnet och servera.   Smaklig måltid!