Het kycklinggryta med ris

    Kvällsmaten blev en het kycklinggryta med massa goda grönsaker och ris.   Tillagningstid ca 2h. Portioner 4 st   Ingredienser 900g kycklingfilé 2 st morötter 1 st gul lök ½ röd paprika 2 st stjälkselleri 2 st vitlöksklyftor 2 st tomater 1 st spansk peppar 500g krossade tomater 1 st grönsaksbuljong 3 msk tomatpuré 1 tsk soya 1 msk färsk timjan 1 dl rödvin salt peppar ris   Gör så här 1. Hetta upp ugnen till 150 grader. 2. Hacka kycklingen i stora bitar och alla grönsakerna i små bitar. 3. Stek kycklingen först så den får färg, häll sedan i grönsakerna, salta och peppra. 4. Tillsätt sedan buljongen, tomatpurén, krossade tomaterna, soyan, timjan och rödvinet. 5. När grytan börja puttra ställ in den i ugnen. 6. När grytan stått i ugnen ca 45 min, sätt på riset. 7. Riset tar ca 10-15min, då är grytan klar. Ta ut grytan och dra isär kycklingen (den faller nästan isär).   Smaklig måltid!