Gratinerade blåmusslor

    Musslor kan man göra på olika sätt, ikväll blev det gratinerade blåmusslor.   Tillagningstid 30 min Portioner 4 st   Ingredienser 1 kg blåmusslor 2 st schalottenlökar 3 st vitlöksklyftor 1 ½ dl riven parmesan 2 msk finhackad persilja 4 msk ströbröd 5 msk olivolja Salt peppar   Gör så här Sätt på ugnen på 225 grader. Finhacka löken, vitlöken, persiljan och riv parmesanen. Lägg i halva löken och vitlöken i en stor kastrull med olivolja, bryn på det tills det fått färg. Häll sedan i 3 dl vatten och låt det koka upp. När det börjar koka, lägg i musslorna och lägg på locket.  Det ska koka i 5 min, rör runt musslorna efter halva tiden. Häll av vattnet och ta av ”locket” på musslan, lägg dem sedan på en plåt. Schalottenlöken, vitlöken, persiljan och den rivna parmesanen lägg det i en skål, häll i olivoljan, ströbrödet salta och peppra. Lägg röra över varje mussla, toppa sedan med lite riven parmesan. Ställ in det i ugnen, det ska stå ca 10 min (tills osten har smält). servera med aioli.   Smaklig måltid!