Stekt Vitkål med hemmagjord Ratatuille/Salsa och Halloumi
Vitkål måste ju vara världens billigaste och godaste ingrediens. Under förra veckan gjorde jag några rätter på just vitkål. En av dom rätterna var: Stekt riven vitkål med halloumi med hemmagjord vitlökssalsa/Ratatuille. Gör så här: * Vitkål * 1/4 Halloumi * Parmesan Salsan: * 1 förpackning krossade tomater * 1 st Rödlök * 4 krossade vitlöksklyftor * 1/2 zucchini * 1 röd paprika * 1 gul paprika * 1 röd chili * olivolja Skölj, skala och hacka alla grönsaker i bitar. Hacka löken. Hetta upp olja i en gryta. (brukar använda min gjutjärnsgryta) Fräs lök, chili vitlök tillsammans. Tillsätt övriga ingredienser och fräs någon minut till. Tillsätt krossade tomater och rör om. Krydda med de kryddor du vill ha. Jag använde lite oregano, salt och peppar och lite mellanösternkryddor. Koka ratatuillen/salsan i minst 20min på medelvärme under lock. (gärna 40-50min för att alla smaker skall komma fram) Rör om då och då. Klart. Riv sen lite av vitkålshuvudet och stek de med olja och salt. Stek sedan halloumin med vitöksbitar. Lägg upp allt med vitkålen i botten, salsan, halloumin, och toppa sedan med parmesanost, oliver och spenat. Klart!