PINOCCHIOTÅRTA RECEPT
Jag vet att ni har längtat så himla mycket efter det här inlägget. Så varsågoda. Njut! Jag bakade den här gudomliga tårtan, pinocchiotårtan, till min lillebror när han fyllde år och det var så många utav er som undra vad det var för tårta och om jag kunde lägga upp receptet. Dock har jag haft så mycket under dem senaste dagarna men det var värt väntan kan man nog säga. RECEPTSockerkaksbotten: 75 g smör2 dl socker5 ägg1 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver5 msk mjölk 2 msk vaniljsockerFyllning:Hallonsylt2,5 dl vispgrädde 2 msk vaniljsockerLite färska bär 100 g mandelspån (valfritt om man vill ha mandelspån eller hasselnötter m.m)GÖR SÅHÄR:1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Börja med att göra sockerkaksbotten. Rör smör och socker pösigt. Med pösigt menas tills smeten blir lite ljusare och fluffigare. 3. Tillsätt äggen. 4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk och häll sedan i äggsmeten. Rör till en jämn smet. 5. Häll sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. 6. Grädda mitt i ugnen i 20 min. Ta sedan av kakan från plåten för att svalna. 7. Nu kan du börja med fyllningen. Börja med att skölja bären. Om du har jordgubbar så kan du skiva dem på hälften. 8. Vispa sedan grädden. 9. När kakan har svalnat ordentligt fördela den på två på längden. 10. Bred först hallonsylt på ena bottnen. Tillsätt även hälften av grädden. 11. Lägg sedan hälften av bären.12. Bred hallonsylt på den andra bottnen och lägg sedan ovanpå. 13. Häll mandelspån och resten av grädden samt bären. 14. Skär tårtan med en vass kniv i lagom stora bitar.Det var första gången jag gjorde den här tårtan och jag måste säga att jag är så sjukt imponerad av mig själv haha. Den är så fruktansvärt GOD. Njut mina kära vänner!