HALLOUMISTROGANOFF
För två år sedan hade jag haft ett fullspäckad schema i två veckors tid vilket resulterade i att jag åt ute ganska mycket. Jag bodde i en lägenhet i Farsta tillsammans med en tjej som numera är min bästa vän. Vi kände ju inte varandra så jättebra och därför så tyckte jag att det var tråkigt att laga mat för att inte behöva äta själv. Så jag köpte alltid en sallad, åt lunch och middag ute med vänner. Kände en kväll när jag var påväg hem i taxin att "NEJ nu jävlar ska jag laga mat". Orkar inte beställa pizza. Orkar inte äta skräpmat. MEN samtidigt hade jag noll inspiration på vad jag var sugen på att laga och äta. Så jag ställde en fråga på min snapchat och en vän till mig skrev "gör halloumistroganoff det är super enkelt och DET GODASTE som finns". Jag tänkte för mig själv att "nej haha det här kommer aldrig gå" men så sökte jag på ett recept och tänkte att "så svårt är det väl inte?". Promenerade till ICA och handlade allt man behövde till halloumistroganoffen. Det var ett enkelt recept, men frågan var väl mer om jag skulle gilla den? Sagt och gjort. Jag lagade halloumistroganoff den kvällen och ..... det hela slutade med att jag blev helt förälskad i den här maträtten. Tack Olivia, du är bäst. Så jag har ju lagat den här fantastiska maträtten i två års tid. Inte varje dag lol men så ofta jag bara kan, för DEN ÄR SÅ GOD, vilket har lett till att människor i min omgivning har tröttnat på att få höra om maträtten. MEN mina vänner och min familj har äntligen fått smaka på min fantastisk goda halloumistroganoff och dem fattar nu varför jag har hypat den hela tiden. Många utav er har dessutom frågat om MITT recept så tänkte att jag kunde vara snäll och bjuda på den. Jag har ju tidigare kört på receptet från köket, så det är väl inte så mycket som skiljer sig faktiskt utan snarare hur jag tillagar den. Kom nu ihåg att jag har lagat den här maträtten alldeles för många gånger och JAG VET VAD JAG PRATAR OM. Haha. HALLOUMISTROGANOFF RECEPT Ingredienser 4 personer- 2 gula lökar- 2 vitlöksklyftor - 400g halloumi- 3 msk tomatpuré- 4 morötter- 1 grönsaksbuljong- 400g krossade tomater- 2,5 dl matlagningsgrädde- salt och peppar- 250g mozarella- ris(Jag har skrivit ingredienserna i den ordning ni ska tillaga maten. Kom ihåg det och innan jag börjar med maten så börjar jag alltid med att skära morötter och halloumi i stavar)GÖR SÅ HÄR: Stek gul lök och vitlök. Häll i halloumin. Vänta tills halloumin har fått lite färg och blanda sedan i tomatpuré. Häll sedan i morötter, grönsaksbuljong och krossade tomater. Låt det småkoka i 15 minuter innan du häller i matlagningsgrädden. Därefter låter du grytan få koka i 15 minuter till. Sänk värmen på plattan till det lägsta. Medan du väntar på att den ska svalna lite så kan du börja med att skära mozarellan i små bitar. Lägg sedan i dem i grytan och rör om försiktigt. Om du häller i mozarellen för tidigt, dvs när grytan kokar över alldeles för mycket så blir grytan inte lika god. Det ska gå och röra om i grytan utan att mozarellen fastnar i sleven. And voila! Här har du din halloumistroganoff som du kan servera med ris (eller pasta om man vill - rekommenderar då penne rigate) Tacka mig senare <3