Vitchoklad-kladdkaka med saffran
Varannan torsdag så har vi reunion-middag. Så himla mysigt! Vi snurrar så att alla får ha middagen hos sig, lite som halv åtta hos mig haha. Förra veckan så var det Lollos tur och hon hade verkligen lagat lyxmiddag! Först kom ett härligt bud från Flowery, alltså ääälskar den tjänsten, man får en fin bukett hem varje torsdag. Vi gav det till Jacob bror och fru i bröllopspresent. Så bra grej! Sen var det dags för svamprisotto. Nu ser det ut som världens minsta portion men jag tror på riktigt att jag åt 4 portioner. Eftersom jag inte äter sallad så fick jag en liten avokado. Ändå så började Märta tjata precis som en mamma, "du kan väl iaf smaka på salladen". Men envis som jag är och så äckligt som jag tycker att det är så blev det en ett nej! Haha vet inte hur många personer Lollo lagat mat till men vi åt upp nästan allt, helt sjukt. Jag hade så ont i magen sen. Kändes som att det skulle spruta ut riskorn från alla hål. När jag trodde att vi inte skulle kunna äta mer så hade Lollo lagat en vitchoklad-saffrans-kladdkaka!!!!!Hör ni hur sjukt gott det låter. Och det var ännu godare än vad det låter. Så jag ringde precis Lollo och bad om receptet så här kommer det. Ni måste testa!!!!!!!! Du behöver: 2,5 dl socker2 dl mjöl3 ägg3 tsk vaniljsockerSalt på behag – typ en nypa salt150 g smör100 g vit choklad gärna av ett lyxigare märke2 påsar saffran Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader Smält smöret och chokladen Häll i saffran i smörblandningen Blanda alla torra ingridienser Häll i smörblandningen bland de torra ingridienserna I med äggen Ställ in kakan i 15 minuter, det ska vara som en kladdig kladdkaka Låt svalna innan servering. Gärna två timmar så att kakan bli kall! Servera med gräddeJag ska laga den här igen i helgen!