Kladdig Kladdkaka - havssalt
Kladdigaste och godaste kladdkakan någonsin har ni här! Det här är mitt bästa recept, det finns ingen bättre kladdkaka! Du behöver: 2 st ägg 2,5 dl socker 1,5 dl mjöl - fungerar lika bra med glutenfritt mjöl!Vaniljsocker efter behag100 g smör 1 st mörk choklad 70%, jag brukar köra Lindt! 1 st mörk choklad med havssalt från Lindt! Den här får ni inte glömma! Gör så här efter att du har satt ugnen på 175 grader: 1) Börja med att vispa ägg och socker ordentligt så att det blir riktigt pösigt! 2) Smält chokladen långsamt i kastrull.3) Smält smör långsamt i en annan kastrull.4) Tillsätt mjölet försiktigt i ägg och socker röran. DET VIKTIGASTE NÄR DU BAKAR KLADDKAKA ÄR ATT ABSOLUT INTE VISPA NÄR DU HÄLLER I RESTERANDE INGRIDIENSER. BARA RÖRA OM JÄTTEFÖRSIKTIGT, ANNARS BLIR DEN INTE SÅ KOMPAKT OCH KLADDIG I UGNEN!!!!5) Kör i vaniljsocker och smaka av. Välj själv hur mycket du vill ha i. 6) Häll i smör och choklad i allt. BLANDA INTE OM FÖR MYCKET BARA SÅ ATT SMETEN BLIR CHOKLADBRUN! 7) Nu är smeten klar MEN i detta läge kan du köra i kolasås, marshmallows, kinderchoklad. Ja vad om helst om du vill! Men gör inte det första gången för kakan är så god som den är! 8) Häll ner smeten i en ströbrödad form och NU strör du lite havssalt över den.9) Grädda den i cirka 15 minuter. Tänk på att om ni använder en vanlig bakform så ta av sidorna när ni tar ut den ur ugnen, så att den inte gräddas vidare på sidorna10) Kakan är absout godast efter att den svalnat och fått stå i kylen tre timmar! 11) Garnera hur du vill. Blanda Nutella med grädde, är en favorit. Denna gång blev det lite sommarfeeling över min (behöver öva på att pynta tårtor) 12) Nu har du världens godaste kladdkaka!