God lyxig pasta med entrecote;)
Fredagslyx4 port kokt spiral pasta 2 skivor entrecote1 gul lök½ purjolök2 vitlöksklyftor1 msk grönsaksfond1 msk oxfondca 8 dl vatten2 dl gräddeSalt & pepparSylt-lök Paprika PersiljaGÖR SÅHÄR :Skiva lök, finhacka vitlök och fräs på i het panna med smör eller olja. Strimla entrecote i mindre skivor. Lägg ner i pannan när löken blivit mjuk och genomskinlig. Låt köttet få ta färg och tillsätt därefter fond och vatten så det precis täcker köttet. Låt bräsera på medelvärme utan lock ca 40-50 min. Tillsätt mer vatten allteftersom det kokar bort. När köttet är mör och går att dela lätt sänk värmen och slå i grädden som får puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppa Vänd sedan ner pasta i stekpannan och späd ev. med lite av pastavattnet som även reder såsen tack vare stärkelsen från pastan. Strö över persilja syltlök och paprika och servera.