Frökex

Jag har många gånger skrivit om frökex eftersom det är något jag bakar väldigt ofta för att jag tycker det är så gott och ja, jag kan receptet i huvudet. Tänkte att det var på tiden att jag delar med mig mitt recept på fröknäcke. Det var min mamma som gav mig inspiration till detta recept. Hon introducerade mig för fröknäcke för många många år sedan. Till en början var jag inte så förtjust. Men efter ett tag blev jag beroende. Hela familjen älskar dessa och det tar inte lång tid innan det tar slut. Därför måste jag gömma burken. Detta behövs2 dl majsmjöl0.5 dl linfrön0.5 dl sesamfrön0.75 dl solrosfrön 0.25 dl 0.5 dl olivolja2.5 dl kokande vatteneventuellt salt Gör såhärSätt ugnen på 150 graderBlanda alla torra ingredienser. Tillsätt olivoljan och det kokande vattnet. Ifall du vill ha salt i tillsätt även det. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Häll sedan ut smeten på plåten och lägg ytterligare ett bakplåtspapper över smeten. Tryck ut smeten med hjälp av händerna så att smeten blir tunn och täcker hela plåten. Det översta bakplåtspappret är perfekt för att inte bli kladdig om händerna och det går såå mycket lättare att tunna ut smeten. Ta bort det översta bakplåtspappret, strö eventuellt på havssalt och skjutsa in i ugnen i 50 minuter - 1 timmeKLART!