Salladstips

Sallad kan man ju variera väldigt mycket och på senaste tiden så har jag funnit mig en ny favorit. Jag ska erkänna att jag vissa dagar i Grekland längtade hem så jag kunde få äta den igen. Du behöver sötpotatis, grönkål, romansallad, rödlök, gurka, äpple, fetaost, avocado, kikärtor och kidneybönor.   Skär sen upp sötpotatisen och rödlöken (+olivolja, salt och peppar) och sen in i ugnen ett tag. Jag orkar aldrig ta tid utan bara öppnar ugnen då och då för att se när den är klar. Gör en vanlig sallad i en stor skål av resten av grejerna.  När sötpotatisen nästan är klar så ta ut den och lägg en massa grönkål över, jag tycker det är gott att ta lite sesamolja på också.  Grönkålen går ganska snabbt i ugnen, den ska bli krispig!  Jag låter det svalna av och sen blandar jag ihop det med resten av salladen. Serverar med hummus.