VEGETARISKA KROPPKAKOR
Det finns vissa maträtter som jag kan sakna att äta nu när jag äter en vegetarisk kost, exempelvis kroppkakor. Förr var inte det något som jag älskade att äta, tyckte att det var helt okej men för ett tag sedan gjorde mamma kroppkakor med svampfyllning och det var galet gott. Jag tänkte därför att jag skulle testa på det själv, men det var mycket svårare än vad jag trodde det skulle vara haha... Jag gjorde säkert något fel för mina kroppkakor blev väldigt svåra att få ihop, det var kladdigt och dem var svåra att hålla ihop... Efter lite kämpande i köket så fick jag tillslut ihop mina kroppkakor och dem blev supergoda! Även fast de kanske inte är så fina på bilderna så LOVAR jag att dem är goda. Om ni tycker mitt recept eller förklaring på hur jag gjorde mina kroppkakor så kan ni läsa ett liknande HÄR, där jag tog inspirationen ifrån. INGREDIENSER:Moset:- 10 mjöliga potatisar- 1 ägg- ca 1,5 dl vetemjöl (jag tog lite mer)Fyllningen- champinjoner (funkar lika bra med kantareller såklart)- imat-grädde- svampbuljongtärning- gul lök- persilja GÖR SÅHÄR:1. Skala och koka potatisen tills den blir mjuk.2. Mosa ihop den med en press eller liknande, låt svalna.3. Tillsätt vetemjöl och ägg, blanda ihop det.4. Hacka löken i små fina bitar, samma sak med svampen.5. Fräs på stekpanna tills de fått fin färg.6. Tillsätt imat-grädde, buljongtärningen, persilja och smaka av med salt och peppar.7. Låt det stå och puttra tills det smakar gott och blivit fastare i konsistensen. Ställ åt sidan.8. Forma potatisen till bollar och gör ett hål i mitten, där ska du sedan lägga i fyllningen och sedan försluta den väl. (obs, jag la i för mycket fyllning i mina så de blev svårt att få ihop dem, så tänk på det)8. Koka kroppkakorna i vatten tills de flyter upp till ytan, stek sedan i stekpanna med smör för att gå en gyllene och fin yta.