SOCKERKAKA MED NUTELLA & STRÖSSEL
INGREDIENSER 2 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 100 g smör, smält 1 dl kokhett vatten 75 - 100 g mörkchoklad GARNERING 2-3 msk nutella strössel, valfritt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. 2. Vispa ägg & socker riktigt pösigt. 3. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med de smälta smöret och det kokheta vattnet. 4. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. 5. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min. Känn med en sticka om den är klar. Låt svalna. 6. Garnering: Värm nutellan en kort stund i mikron och ringla den över kakan. Toppa med lite strössel. Jag måste erkänna att jag försökte ''ringla'' nutellan över kakan men det gick inte så bra och blev inte de minsta fin! Så jag tog en slickepott och ''bredde'' ut nutellan över kakan och på sidorna.