Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
MadeleineNorlund
  • MadeleineNorlund
  • Kategorier
    • OKATEGORISERAT
    • BAKNING
    • FOTO
    • INSTAGRAM
    • MAT
    • GOTT & BLANDAT
    • INSPIRATION
    • SHOPPING
    • MIN GARDEROB
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • November2014
    • Oktober2014
    • September2014
    • Augusti2014
    • Juli2014
    • Juni2014
    • Maj2014
    • April2014
    • Mars2014
    • Februari2014
    • Visa hela arkivet

SOCKERKAKA MED NUTELLA & STRÖSSEL

  INGREDIENSER 2 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 100 g smör, smält 1 dl kokhett vatten 75 - 100 g mörkchoklad   GARNERING 2-3 msk nutella strössel, valfritt   GÖR SÅ HÄR     1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. 2. Vispa ägg & socker riktigt pösigt. 3. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med de smälta smöret och det kokheta vattnet. 4. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. 5. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min. Känn med en sticka om den är klar. Låt svalna. 6. Garnering: Värm nutellan en kort stund i mikron och ringla den över kakan. Toppa med lite strössel.   Jag måste erkänna att jag försökte ''ringla'' nutellan över kakan men det gick inte så bra och blev inte de minsta fin! Så jag tog en slickepott och ''bredde'' ut nutellan över kakan och på sidorna. 

Föregående inlägg

KALAS FÖR MAMMA

Nästa inlägg

CONVERSE

Till bloggens startsida

MadeleineNorlund