Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Min blogg
  • Min blogg
  • Kategorier
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Januari2016
    • December2014
    • November2014
    • Oktober2014
    • September2014
    • Augusti2014
    • Juli2014
    • Juni2014
    • Maj2014
    • April2014
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Mellanmålsmuffins med smak av banan och choklad

  Experimenterade fram ett socker- gluten- och mjölkfritt recept på mellanmålsmuffins igår! Jag bor utanför staden där jag går i skola samt tränar och måste därför ofta se till att ha med mig något mellanmål för att inte svälta i skolan eller att ha innan eller efter träning. Därför experimenterade jag igår fram detta recept. Jag är nöjd! Muffinsen har en intensiv chokladsmak, är söta utan att vara för söta och är inte torra.   Choklad- och bananmuffins:6 stora muffinsformar   2 ägg 2 dl flytande äggvita (ca 4 äggvitor) ca 15 droppar Stevia Drops (eller valfri mängd honung) 1 1/2 skivad banan 1/2 dl kokosmjöl 1/2 dl havregryn 1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 3/4 dl kakao 1/2 dl vatten   Gör så här:   Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och äggvitor fluffigt med elvisp. Tillsätt banan och Stevia Drops. Vispa hårt så att bananen mosas. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa sedan ner dem försiktigt i äggsmeten. Tillsätt vattnet och vispa tills allt är ordentligt blandat. Ställ ut 6 st stora muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna (fyll ungefär 3/4 av varje form med smet). Grädda muffinsen i ugnen i 15 minuter. Känn efter med en provsticka/potatissticka om de är klara (det ska inte fastna smet på stickan).  Ta ut dem ur ugnen och låt svalna på ett galler. Förvara dem i en stängd plastpåse i kylen (annars står de sig inte!).      

Föregående inlägg

Granola med honung och aprikoser

Nästa inlägg

Rödbets- och kikärtsbiffar

Till bloggens startsida

lovisawilhelm