Mellanmålsmuffins med smak av banan och choklad
Experimenterade fram ett socker- gluten- och mjölkfritt recept på mellanmålsmuffins igår! Jag bor utanför staden där jag går i skola samt tränar och måste därför ofta se till att ha med mig något mellanmål för att inte svälta i skolan eller att ha innan eller efter träning. Därför experimenterade jag igår fram detta recept. Jag är nöjd! Muffinsen har en intensiv chokladsmak, är söta utan att vara för söta och är inte torra. Choklad- och bananmuffins:6 stora muffinsformar 2 ägg 2 dl flytande äggvita (ca 4 äggvitor) ca 15 droppar Stevia Drops (eller valfri mängd honung) 1 1/2 skivad banan 1/2 dl kokosmjöl 1/2 dl havregryn 1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 3/4 dl kakao 1/2 dl vatten Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och äggvitor fluffigt med elvisp. Tillsätt banan och Stevia Drops. Vispa hårt så att bananen mosas. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa sedan ner dem försiktigt i äggsmeten. Tillsätt vattnet och vispa tills allt är ordentligt blandat. Ställ ut 6 st stora muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna (fyll ungefär 3/4 av varje form med smet). Grädda muffinsen i ugnen i 15 minuter. Känn efter med en provsticka/potatissticka om de är klara (det ska inte fastna smet på stickan). Ta ut dem ur ugnen och låt svalna på ett galler. Förvara dem i en stängd plastpåse i kylen (annars står de sig inte!).