Hemmagjort mandelsmör
Jag är ju en dyrkare av jordnötssmör - äter det i princip varje dag! Därför testade att göra eget nötsmör, fast mandelsmör. Det blev jättebra och jättegott! Smakar nästan som jordnötssmör; smakar rostade salta nötter med inslag av kokos. Mandelsmör:1 burk (ca 250 ml)4 del mandlar3-4 msk kokosolja (eller rapsolja) 1-2 nypor saltRosta mandlarna på en plåt i ugnen i 225 grader i 5-7 minuter. Kolla så att de inte bränns! Låt mandlarna svalna i ca 10 minuter. Mixa till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt olja och salt. Mixa tills det blir ett smör. Smaka av. Häll upp i en glasburk med lock. Förvara i kylen.Använd detta goda smör som spread/topping på bröd, kex, frukostgröten, i smoothies eller på exempelvis skivad banan. Hoppas det smakar!