Gudomliga hemmagjorda proteinbars med smak av choklad
Testade att göra egna proteinbars utan proteinpulver. De blev helt fantastiskt goda, men lite kladdiga, fast det är bara positivt om du frågar mig! Efter träning behöver vi få i oss proteiner och kolhydrater inom 20 minuter. Proteiner och kolhydrater tas upp snabbt i kroppen och behövs för att bygga upp musklerna efter träningens nedbrytande effekter. Dessa barer innehåller just proteiner och kolhydrater. För att snabba på upptaget av näringsämnen innehåller de minimalt med fett (därav inga nötter). Dadlarna gör barerna riktigt söta och goda och de bidrar dessutom med fina kolhydrater! Testa dem! Goda som godis, verkligen! Ingredienser: 15 dadlar 1 banan 200 g (ca 2 dl) naturell lättkvarg 1 dl mjölk 1 ägg 1 1/2 dl havregryn 1/2 dl kakao 1 tsk bakpulver Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det är ordentligt blandat. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form och ställ in i ugnen runt 20 minuter. Ta ut och låt svalna innan du lossar kakan från pappret och skär den i bitar. Förvara i kylen eller frysen.