Torkad apelsingirlang
Första gången jag provar att torka apelsinskivor. Vilket fint julpyssel!Jag la på lite nejlikor också för att verkligen ta fram julens dofter. Underbart :) Jag skivade upp apelsinerna i skivor, la dem på en bakplåtsklädd plåt och strödde på lite nejlikor. Lät dem ligga och torka i ett par timmar, medan vi var iväg. När vi kom hem ett par timmar senare så satte jag igång ugnen på 75 grader - bytte från ugnsplåt till ugnsgallret för att torka apelsinskivorna över och underifrån. Jag hade mina i ugnen ca 2,5-3 timmar, där jag gradvis höjde temperaturen till som högst 90 grader. Gå efter tycke och smak, jag ville att dem skulle bli lite brunbrända på kanterna därav hade jag inne dem lite längre.Sen lät jag dem ligga över natten innan jag började med att sätta ihop min girlang. Gjorde två hål i varje skiva för att kunna dra igenom snöret. Sen är den klar för att hängas upp!