FRÖFRALLOR

Nu när vi är hemma ett par dagar och mellanlandar innan nästa äventyr så passade jag på att baka lite fröfrallor. Super goda och uppskattas även av barnen vilket är ett stort plus! Jag tänkte därför dela med mig av receptet :)Det som behövs är följande ingredienser1 paket jäst5 dl ljummet vatten2 msk ljus sirap1 dl linfrön4 dl havregryn1/2 dl solrosfrön1/2 dl russin2 msk matolja/rapsolja1 tsk saltca 7-8 dl vetemjölUgn 200 graderGör så här: Smula ner jästen i en bunke/assistent, tillsätt ca 1/2 dl av det ljumma vattnet så jästen kan lösas upp. Sen tillsätter du resten av vattnet följt av sirap, olja och salt.Därefter häller du i solrosfrön, linfrön, russin och havregryn (i denna sats tog jag 2 dl fiberhavregryn och 2 dl havregryn). Sen tillsätter du mjölet tills den blir något smidig men fortfarande lite kletig. Låt jäsa i 30 minuter.Använd lite mjöl till utbakning och gör små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vill man garnera med solrosfrön eller vallmofrön går det bra. Grädda i ugn ca 10-15 min. (låt ytan bli lite brunaktig på kanterna då är dem färdiga)