Rullrån Recept
Recept: Rullrån 20st 100 g äggvita 100 g socker 80 g vetemjöl 1 äggula 30 g rumsvarmt smör Runt kvastskaft eller liknande ca. 1 cm diameter Gör såhär: 1. Vispa ihop äggvita och socker till en jämn smet. Sikta i vetemjölet under kraftig vispning (väldigt försiktigt). Rör i äggulan och klicka till sist i smöret, lite i taget under omrörning tills det blir en jämn och slät smet.2. Sätt ugnen på 180 grader.3. Klicka ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut med en stekspade till fyrkanter, ca 12x12 cm.4. Baka i ugnen i ca 3-4 minuter tills flarnen blivit gyllenbruna. Ta ut plåten och lossa försiktigt på flarnen med en stekspade tills de lossnat helt och kan hållas med handen.5. Här krävs lite känsla, för flarnen ska rullas runt kvastskaftet utan att gå sönder. Flarnen bör vara så varma som möjligt så att inte socker och mjöl stelnar. Olja in kvastskaftet så lossnar de lättare. (Recept HÄR) Måste även passa på och tacka Tilde Rydberg för att hon utsedde oss till "veckans blogg" på hennes blogg, tack så mycket och kram! Kram Linn