Vegetarisk Gulasch

Okej vi kör igång tisdagen med ett smaskig recept! Om ni inte vet vad ni ska laga ikväll så vet jag  - Vegetarisk gulasch. Detta receptet hittade jag via instagramkontot Portionen under tian. Hon som driver kontot lagar endast vegetarisk och veganska rätter och varje portion kostar under 10 kronor. Hur smart? Som sagt skulle ju jag och Theo börja äta mer vegetariskt och när jag såg denna gulaschen ville jag testa direkt. även Theo tyckte att den var svingod. Testa! Här nere kommer ingredienser och tillvägagångssätt. Ingredienser: 2 dl torkade belugalinser1/4 rotselleri, ca. 250g2 morötter1 paprika, valfri färg4 potatisar1 gul lök2 vitlöksklyftor1 röd chili1 grönsaksbuljong1 burk krossade tomater2 tsk torkad timjan2-3 lagerblad2 tsk rökt paprikapulver1 dl rött vin (valfritt, jag hade i)4-5 dl vattencreme fraiche till serveringGör så här: - Börja med att hacka ALLA grönsaker och rotfrukter (rotsellerin ska först skalas) och allt ska hackas fint i små bitar.  - Hetta upp en gryta med olja. Lägg i paprikapulvret och låt fräsa.  - Slå sedan på alla grönsaker, rotfrukter, lök och chili. Fräs på medelvärde i några minuter och rör om noga.  - Slå på krossade tomater, vatten och vin. Smula sedan ner buljongtärningen och lägg ner lagerbladen. - Skölj linserna och lägg ner i grytan. - Låt koka under lock i ca. 25 minuter. Det ska inte koka hastigt utan ganska lugnt. annars kan linserna gå sönder.  - Kolla till då och då så att vattnet räcker så att grytan inte blir grötig. Späd med mer vatten om vattnet inte räcker. Gryten ska nämligen vara med som en soppa.  - När grytan kokat klart, smula ner timjan. - Servera med bröd och creme fraiche - NJUT!!