TVÅ NYA VARIANTER AV TACOS
Här är två nya varianter av tacos som jag höftade fram i veckan, insåg precis att jag lyckats få till ett par nya recept sedan vi kom hit.Nytt land, nytt kök och nya matvaror hjälper tydligen en på traven med nyheter på tallriken. Här är de två senaste, fylld sötpotatis & nachotallrik. Dessutom världens enklaste att få till. Bonus: Resterna från det ena sparas till den andra! Vi åt exempelvis nachotallriken i onsdags, överflödet av salsaröran blev basen till dagens middag - fylld sötpotatis. RECEPT NACHOTALLRIK 2 personer (salsaröran räcker till 4-6 personer) 1 påse tortillachips 1 stor burk salsa (ca 500 gram) 2 st avokado1/2 lime1 burk svarta eller kidney bönor (ca 400 gram)1 burk majs (ca 300 gram) 1-2 vitlöksklyftor1 dl riven ost (vi använde cheddar) 1 burk Jalapenos Hacka vitlöken och fräs i stekpannan 1 minut. Addera salsan, bönor & majs och låt puttra i hop ca 5-8 min. Mosa avokadon med en gaffel och salta, peppra och pressa ur saften ur limen. Riv osten.Lägg upp chipsen på två tallrikar. Toppa med salsaröran, avokadoröran, jalapenos & riven ost. enjoy! RECEPT FYLLD SÖTPOTATIS 4 personer 2 st stora sötpotatisar2 st avokado 1/2 lime1-2 dl riven ost Chiliflakes eller färsk Salsaröran från tidigare Nagga sötpotatisarna och grädda i ugnen ca 60-80 minuter (beroende på storlek).Värm salsaröran en stund.Mosa avokadon med en gaffel och salta, peppra och pressa ur saften ur limen. Dela på mitten (långsidan) och gröp ur moset, blanda det med salsaröran.Fyll skalen av sötpotatisarna med salsaröran. Toppa med riven ost och grilla i ugnen tills osten är smält. Toppa ytterligare med chili och avokadoröra.enjoy!