RÖDBETSBIFFAR M FETAOST .

Ja, det här med fetaostbiffar är ju verkligen smidigt. Sältan kommer gratis och likaså krämigheten. Jag har ju delat med mig om detta förut, då blev resultatet morotsbiffar (har även provat zucchini om jag inte minns fel) , den här gången blev det rödbeta. De blev fina faktiskt, morotsbiffarna blev saftigare men kanske råkade snåla lite med fetaosten... Ett roligare sätt att äta rödbeta som oftast annars slängs in i ugnen, helt klart värt att prova.  RECEPT ca 6-8 st biffar2 st rödbetor 1 paket fetaost2 ägg1 liten vitlöksklyfta1/2 dl mjöl 1 msk chiafrön eller 1 msk potatismjölPeppar, salt & chiliflakes Riv betorna grovt, blanda med övriga ingredienser i en skål & ställ i kylen ca 10-20 min. Forma till runda biffar och stek i olja tills de får en frasig yta. Serveras förslagsvis med klyftpotatis, knapriga grönsaker & ingefärsvinigrett: - Hyvla färsk ingefära (ca. 4-5 cm) fint, pressa ur saften ordentligt från köttet i ett litet glas, pressa saften från en halv citron, en skvätt olivolja, en nypa salt + peppar & honung efter smak. Vispa snabbt ihop med en gaffel.