HEMGJORD PIZZA .
Låt mig ägna ett inägg till hemgjord pizza. Det är ju faktiskt himla gott och smidigt. En fredagkväll kanske, eller vilken annan dag som helst. & jag vill slå ett slag för att en hemgjord deg, gör enorm skillnad och inte alls är krångligt eller krävande att få ihop. När det står pizza på menyn hemma, gör jag alltid Leilas pizzadeg: 50 g färsk jäst (eller torrjäst) 2 tsk socker1 tsk flingsalt0,5 dl olivolja3 dl ljummet vatten7 dl vetemjöl specialBlanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.Min bästa tomatsås: 1 burk krossade tomater1 liten scharlottenlök1 vitlöksklyfta1 färsk chili1 tsk honungEn skvätt balsamico En skvätt citronjuiceSalt, peppar & oregano Hacka, stek lök + chili. Tillsätt tomater och låt puttra ihop så länge som möjligt.Vår favorit topping: ParmesanostCheddarostBuffelmozzarella ChampinjonerZucchini Salami Färsk basilikaHavssaltCitronskal Färsk chili