FÖRPACKNINGAR .
Det slog mig vid frukosten i morse. På buffén står det glasskålar med yoghurt, bredvid skålen finns en liten lapp som säger "jordgubb" eller "neutral". Bredvid dessa finns burkar med marmelader, som endast säger vilken smak de har. Osten har endast sitt namn, brödet ligger fria i korgar och flingorna är upphällda i stora glasrör. På en buffé finns inga förpackningar. Allting är fritt, "av sig själv", du ser endast livsmedlet. Som det är, utan någon förpackning med etikett som säger "10% fett", "light", "utan tillsatt socker", "100% fullkorn", "34% fett" osv. Jag är övertygad om att dessa etiketter och förpackningar påverkar vad vi sedan tycker om livsmedlet. Istället för att bara känna efter hur det smakar, har vi redan bestämt oss lite innan vad vi tycker eller kanske till och med vilken mängd som är "rimlig" att äta utav just det livsmedlet. Instämmer med Gustavs korv: "En av de fina sakerna i livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta"Kom ihåg att njuta, inte tänka för mycket kring det och bara äta. Det du är sugen på och det som kroppen vill ha. Jag tror att vi glömmer bort att känna efter, att vi kan "ställa in oss" på att när jag ätit den här mängden då "borde" jag vara mätt, då ÄR jag mätt.Eller är jag verkligen det? Bestämde jag mig innan att den mängden borde göra mig mätt?> Vi måste öva på att sluta äta med ögonen, i denna bemärkelse. Slappna av lite och lyssna på smaklökarna. > Ge tillbaka ansvaret till smaklökarna! Lita på dem.> & magen så klart. Vår trogna mage, lyssna på den.