DEN GODASTE FILLIMPAN .

Surdegsbröd och jäst i all ära, alltså jag fullkomligt älskar dem. Men, ibland är det gött att bara slänga ihop en deg som kan hoppa direkt in i ugnen och sedan vara klar. En vardagskväll eller en helgmorgon när en vill äta inom närmsta timmen ish.  Då är ju fillimpan ens räddare i nöden. Det är faktiskt bland det lättaste du kan göra och det är svårt att misslyckas, så det är ju bara att sätta igång helt enkelt. (plus att här kan en göra utan våg, det funkar oftast att använda det hederliga decilitermåttet). Recept 1 st limpa  3,5 dl dinkelmjöl3 dl råg/havre/graham/vetemjöl 2 tsk bikarbonat1 tsk salt 5 dl fil 2 msk honung 1 st riven morot/äpple 1 dl aprikoser/russin/plommonBlanda de torra ingredienserna + frukten.Tillsätt honung + filen. Smörj en brödform med smör. Häll i degen (som ska vara kladdig) och grädda i mitten av ugnen ca 45-65 min. Låt svalna på ett galler, bre på generöst med smör och gräddost.