DEN GODA LASAGNEN, RECEPT
Fick ett störtsug efter lasagne i söndags, så middagen blev given. Lasagne är en sådan där rätt som jag lagt i facket "svingott men krångligt". Tills nu, det är ju inte alls. Snarare tvärt om.Det är väl bechamelsåsen som orsakat tron om krånligheten i denna rätt. Lösningen på detta, strunta i den. Jag gjorde helt enkelt en annan typ av sås. Som inte behövde värmas upp i kastrull först med risk för att koka över och brännas. & resultatet blev en mycket nöjd sambo och en belåten kock. Plus att det blev ett par matlådor över till veckans luncher, heja lasagnen! RECEPT ca 6 port. Ugn: 200 gTid: 50-70 min Ingredienser1 paket färska lasagneplattor500 g köttfärs 1 burk krossade tomater2 vitlöksklyftorEn skvätt kalvfond1 tub tomatpuréHyvlad och saltad zucchini 1-2 morötterEn tsk honungSalt, peppar & chili Sås5 dl creme fraicheRivet skal från 1 citron Hyvlad parmesan ca 200 g BasilikaSvartpeppar ToppingParmesanOlivoljaServera med rårivna morötter och krispiga gröna blad.Gör såhär: Fräs vitlök och köttfärs i stekpanna ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, honung, kalvfond, tomatpuré, hyvlade morötter & kryddor.Låt stå och puttra 10 min (gärna längre).Blanda ihop såsen.Ta fram en ugnsform med bra djup, minst 5 cm. Börja med ett lager köttfärs, bygg på med lasagneplattor och sedan sås och zucchini.Lasagneplattor igen, köttfärs, plattor, sås & zucchini. Upprepa tills allt är slut.Avsluta gärna med ett lager av sås och zucchini, toppa med mer hyvlad parmesan & olivolja.Täck med folie och kör in i ugnen 30 min. Ta av folien efter 30 min och tillaga ytterligare 10 min eller tills den fått en fin brun yta.