BRUNCHEN, SAFFRANSPANNKAKOR & VÖRTBRÖD .

Så här såg vår fjärde advent ut. Vi firade med brunch, bästa sättet att fira saker på. > Bananpannkakor med saffran, bacon, hallon, grekisk yoghurt, ost, mangosmoothie med pepparkakskryddor, kaffe, apelsiner, vörtbröd med ost och marmelad.  Eftersom två i sällskapet är känsliga mot gluten blev det ett glutenfritt vörtbröd. Jag hittade receptet hos Risenta om jag inte minns fel.Det var enkelt att göra och blev väldigt gott. Ingredienser2 dl boveteflingor2 dl majsmjöl2 dl bovetemjöl1 dl rismjöl2 dl russin1 påse vörtmix1 tsk salt2 tsk bikarbonat4 dl yoghurt1,5 dl mörk sirap Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sist yoghurten + sirapen. Smörj en bakform som rymmer 1,5 liter och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-60 min. (det gick väldigt fort för mitt bröd att bli klart, så håll koll så det inte blir för torrt)