HALLOUMIBURGARE
Som jag nämde tidigar i bloggen vill jag ju dra ner på köttätandet, jag vill alltså äta mer vegetariskt. Det var en utav mina mål för 2017. Så idag när vi var sugna på hamburgare valde vi att använda halloumi istället för kött. Jag själv har ganska svårt för köttsubstitut så när jag ska äta vegitariskt kommer det inte bli mycket utav det. Det jag menar är att om jag t.ex. vill göra ett vegitariskt alternativ på pasta och köttfärssås kommer det nog bli pasta med tomatsås om ni förstår hur jag menar. Men jag ser fram emot att äta mer vegitariskt nu, jag tror det finns så mycket goda rätter som är vegitariska. Vi gjorde sötpotatis pommes till och gud vad gott det är. Jag gjorde dem i vår airfryer som endast friterar på ånga. Men självklart kan man göra sina pommes i ugnen eller fritera dem på annat vis. Du behöver: HalloumiÄgg MjölPanko ströbrödHsmburgebrödRapsoljaSalladTomatGurkaDressingSötpotatis Gör såhär: 1. Sätt på ugnen på 225 grader om du ska göra sötpommes i ugn. (jag gjorde i airfryern) 2. Skala potatisen och skär upp dem i stavar 3. Lägg potatisen i en skål med kallt vatten och låt stå i 10 min.4. Skär upp halloumin i lagom tjocka skivor. 5. Häll av vattnet från potatisen och sätt in dem i ugnen med valfia kryddor. (jag hade persilja och chilisalt)6. Fyll stekpannan med rapsolja och sätt på plattan.6. Doppa halloumiskivorna i först vispat ägg sen mjöl och till sist panko. 7. Lägg ner i stekpannan. 8. Torrosta brödet i en stekpanna. 9. Sätt ihop burgaren. 10. Klart att äta! //