ROASTBEEF

Igår lagade karln sin perfekta rostbiff och jag tänkte såklart dela med mig av receptet. Vi använder oss av cirka 800 gram rostbiff, denna gång från Brasilien. Vi har även köpt hem 5kg rostbiff från Irland som vi ska testa inom en snar framtid. Vi köper alltid hem en stor bit och fördelar i mindre portionsbitar som räcker för 2-3 personer. Blir det rostbiff över så fungerar det perfekt att äta kallt dagen efter på smörgåsen. Det här receptet är to-die-for så ni MÅSTE bara testa, och såklart återkomma och berätta hur det smakade ;).Senapsmarinad;4 kvistar Färsk Saliva4 kvistar Färsk Rosmarin1 msk Hela pepparkorn1 msk Flingsalt1 msk Honung1 msk Olivolja1 msk SenapEn skvätt soja1 VitlöksklyftaSå här gör du;1. Mixa allt till senapsmarinaden (förutom vitlöken) med en stavmixer, tillsätt hackad vitlök och lite mer färsk rosmarin samt salvia, rör om.2, Stek rostbiffen 1,30 min på vardera sida och smörj sedan in den i marinad. In i ugnen på 65-70 grader i cirka 4-5 timmar tills köttet har en medeltemperatur på 59 grader. Servera i tunna skivor med en fräsch sallad och gott rödvin, NJUT! (OBS! Använd till er fördel en digital ugnstermometer som delvis sitter inuti köttet samtidigt som du har en display utanför på köksbänken, på så vis behöver du aldrig öppna ugnen och "förstöra" temperaturen). Yesterday, my guy cooked his perfect roast beef again and I thought I should share the recipe with you guys. We use about 800 grams of roast beef, this time from Brazil. We also bought 5kg  roast beef from Ireland which we will try in the near future. We always buy a big piece and prepare it in smaller portions that can accommodate 2-3 people. If you get left overs you just keep it til the day after, you can eat it cold for example on a sandwich. This recipe is two-die-for so you MUST try it, and of course, come back and tell me how it rasted ;). Mustard Marinade; 4 twigs Fresh Saliva 4 twigs Fresh rosemary 1 tablespoon whole peppercorns 1 tablespoon Fling salt 1 tablespoon of honey 1 tablespoon olive oil 1 tablespoon of mustardA bit soya1 garlic pieceHow to do;1. Mix everything to the mustard marinade (except of the garlic) with a mixer, add chopped garlic and a little more fresh rosemary and salvia and use a spoon to mix it.2. Fry the roast beef 1.30 min on each side and put on the marinads after. Put the meat in the oven at 65-70 degrees for about 4-5 hours until the meat has an average temperature of 59 degrees. Serve in thin slices with a fresh salad and good red wine, ENJOY! (NOTE: Use a digital oven thermometer that is partially inside the meat while you have a display outside on the kitchen counter, so you never need to open the oven and "destroy" the temperature).