Kycklingfilé i ugnen
Vi var hos våra vänner i Karlskrona och fick världens godaste kycklingfilé. Jag var bara tvungen att gå hem och testa receptet direkt haha! Tänkte lägga in receptet här som jag fick av våra vänner, enkelt & så himla gott. Du behöver kycklingfilé, du kan dela dem i två delar om dem är alldeles för ”tjocka”. Marinad: Flytande smör, soja, dragon-krydda på burk, salt, svartpeppar och lite citron. Blanda ihop! Fyllning: Vitlöksmjukost, vanlig ost, tex hushållsost eller ostskivor, matgrädde. Salta och peppra kycklingen på både sidor, lägg på lite citronsaft. Snurra in mjukosten i ostskivor. Gör flera snitt i kycklingfilén och lägg in osten där! Pensla kycklingen nu ordentligt med marinaden. Strö lite dragon när du är klar med alla sen häll på matgrädde efter hur mycket sås du önskar. Smaka av saltet och strö på salt om det behövs. In i ugnen på 220 grader tills grytan får en ordentlig färg. Servera med ris eller potatis tillsammans med en god sallad. Klyftpotatis är lättast om man har bråttom, skölj potatisen, behåll skalet men skiva dem i klyftor. På med salt, peppar och olivolja sen i ugnen på 220 grader tills dem är färdiga!