GODASTE MARINAD

Tack för alla era kommenterar för namnen, ni har nog övertalat mig över att ändra listan på pojknamnen hahah! På tal om något helt annat, jag har lärt mig världens godaste marinad till kyckling och den smakar bättre än restaurangens. För bästa resultat låt kycklingen marineras i minst åtta timmar. Ingredienser:  En hel kyckling, 1 matsked salt, 1 matsked peppar, 1 matsked vitlökspulver, 1 matsked ingefärakrydda, 1 matsked paprikakrydda, 1 matsked sjukryddor (finns oftast hos arabiska livsmedelsbutiker) 2-3 matsked olivolja, 2 matsked äppelvinäger, 2 matsked tomatpuré, 1,5 matsked granatäpplesås (finns också på arabiska livsmedelsbutiker) och några klick margarin.  Blanda allt förutom margarinet. Smörj kycklingen ordentligt nu med marinaden både på utsidan och på insidan sen låt den marineras över natten eller minst åtta timmar. Skär en lök i skivor (frivilligt) och lägg det under kycklingen på plåten med margarin klick lite överallt uppe på själva kycklingen sen in i ugnen på 180 grader i cirka 1-1,5 timme beroende på hur snabbt den tillagas. Ni kan själva avgöra på färgen men glöm inte att vända kycklingen minst en gång så att kycklingen får en fin färg på både sidor!