Vitlökssås på kvarg
Jag är en sån som försöker att äta rätt till största möjliga mån, försöker vara duktig! Jag har alltid haft svårt för vitlökssåser, gillar bara dom man får på pizzerior eller kebabställen - krämigt goda! Jag har efter mycket om och men gjort det absolut bästa receptet. 1dl kvarg(naturell såklart!)ca 2 msk majonnäs 2-3 vitlöksklyftorlite grönt för synens skullBara blanda majonnäsen med kvargen, behöver inte vara 2 msk kan räcka med en eller mer ön två men beror helt på hur man vill att såsens konsistens ska vara! Sedan pressar man vitlöksklyftorna i såsen, jag tar tre för jag gillar en grov vitlökssmak men två borde räcka för den som vill ha "normal" vitlökssmak. För mig räcker det där men vill man ha lite purjolök kan man haka i det för synens skull men jag tycker inte att det tillför allt för mycket! Skitgott och skitenkelt - tar knappt 5 min och är godast som kall förstås./N