Underbara och goda chokladskålar - recept

Inte ofta mattips kommer upp här men nu får du ett - hur du gör enkla chokladskålar!   "Till 6 chokladskålar behövs det 6 ballonger och ca 300 g choklad. Vit, ljus eller mörk choklad, spelar ingen roll. Smält i mikro eller över vattenbad och låt stå att svalna en stund. Ju längre chokladen får stå desto tjockare/mer trögflytande blir den, vilket ger ett tjockare skal på skålen. Blås upp ballongerna till hälften, ju större ballong desto större skål. Klicka en liten bit smält choklad på en bakplåtspapper. Doppa ballongen i chokladen och vrid den runt lite snett så att du få choklad runt om. Sätt ballongen på choklad-klicken och låt stå, fortsätt sedan likadant med de andra ballongerna.   Låt ballongerna stå minst 1 timme för att stelna ordentligt, har du bråttom kan du ställa dom i kylen eller utomhus nu när det är vinter, så stelnar chokladen fortare. När chokladen stelnat så sticker du hål på ballongen med en nål eller liknande, hjälp ballongen loss från chokladen genom att försiktigt dra i den. Akta så att inte ballonger drar med sig skålens kanter när den sjunker ihop."   Sidan som jag hittade receptet på finns här!   Själv gjorde jag och Lisa chokladskålar för inte alls länge sen och de blev jätte bra! Vi fyllde chokladskålarna med glass och exotiska frukter.   Bild ifrån Google - Men resultatet såg exakt ut som min och Lisas!   /Linda