Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Kladdigaste kladdkakan med dumlefluff

Lite av min princip med denna bloggen är att det inte behöver vara så svårt att baka, jag har ägnat många timmar åt att kolla på proffskonditorer och bagare och tappat hakat flera gånger om för det är så avancerat. Resultatet blir oftast därefter men jag bestämde mig för att lära mig baka och jag bakar enklare grejer -som nästan vem som helst kan klara av.     Idag är inget undantag, jag har just gjort den kladdigaste kladdkakan och toppat det med dumlefluff. I skrivande stund smaskar jag på den eftersom jag inte kunde vänta med att smaka sammansättningen tills senare ikväll. Jag tar med lätthet en bit till.     Det bästa med denna är att det är så otroligt simpelt. Dessutom är den bra att förbereda dagen innan, för har man gäster är det alltid skönt att kunna förbereda i tid så man slipper stå i sista sekund och slänga ihop någonting i all hast.Kladdkakan100 gram mörk choklad100 gram smör2 ägg2 dl socker1 tsk citronsaft1 dl vetemjöl1 tsk vanillinsocker2 msk kakaoDumlefluff180-190 gram dumle3 dl gräddeGör så här:Dumlefluffen tar tid, men är otroligt lätt att göra. Värm upp grädde och lägg ner dumlen tills den smält helt (blandningen får inte koka!). Häll över i en ren bunke och låt svalna minst 5 timmar i kyl. Gärna över natten. Grädden måste ha blivit helt kall innan man vispar den. När blandningen är helt kall är det bara att vispa upp den som vanlig grädde.Kladdkaka:1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.2. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan och häll ner chokladen och rör tills den smält. Häll i citronsaften. Ställ undan.3. Vispa ägg och socker så det precis blandar sig, inte poröst, då kommer kladdkakan bli fluffig och nu vill vi ha den kladdig.4. Sikta vetemjöl, vanillinsocker, kakao.5. Vispa försiktigt alltsammans, går bra att använda elvisp. Häll upp i en form (24 cm i diameter) och ställ långt ner i ugnen och låt stå ca 30 min.

Föregående inlägg

Kolasnitt med center

Nästa inlägg

Saftig morotskaka

Till bloggens startsida

Amanda Maria Jonsson