Saffrans Lax med Päronsallad
Detta recept är från affären Pondus tidning, jag har lagt till matlagningsgrädde som en extra ingrediens då jag tycker att konsistensen på maträtten blir bättre. För laxen & potatis: 400-500g lax 5 dl créme fraiche 1-2 dl matlagningsgrädde 1 pkt saffran salt peppar potatis dill Sätt ugnen på 200 grader. Lägg sedan laxfiléerna i en ugnsform. Blanda sedan ihop créme fraiche, matlagningsgrädde och saffran. Smaka av med salt och peppar. Mängden matlagningsgrädde anpassas efter hur lös du vill ha din blandning. Häll sedan blandningen över laxfiléerna och grädda i ugnen i ca 40 minuter eller tills laxen är klar. Koka sedan potatisen med dill. För päronsalladen: ruccola päron avokado rödlök olivolja salt peppar Skiva upp päron, lök och avokado. Blanda sedan det skivade med ruccolan i en salladsskål med en skvätt olja, salt och peppar.