Tiramisu med choklad
Om jag bara fick välja en enda efterätt att äta resten av livet - this is it! Jag älskar verkligen Tiramisu, den är så saftig och god. Här har jag utgått från ett standard-Tiramisu-recept från alltommat.se men gjort lite förändringar för att skapa en ny dessert. Den här Tiramisun har mjölkchoklad i sig...mmm... Tiramisu 4 pers. 1 dl espresso (eller väldigt starkt kaffe) 1-2 msk Kahlua (kaffelikör, du kan egentligen ta vilken likör du vill) 100 g saviorikex 1 äggvita 2 äggulor 0,5 dl socker 100 g mjölkchoklad (eller mörk choklad om du föredrar det) 1 dl vispgrädde 250 g mascarpone ev. 0,5 msk kakao (att strö över, jag glömde faktiskt det och det funkade bra utan också) Gör så här: Blanda kaffe med likör och låt svalna. Lägg hälften av saviorikexen tätt i en form (gärna glas så man kan se lagren). Du kan behöva bryta kexen lite för att "pussla" ihop dem. Droppa hälften av kaffeblandningen över kexen. Du behöver tre bunkar - börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sedan äggulor och socker i en annan bunke. Vispa gulorna tills de blivit pösiga. Vispa vispgrädden. Blanda mascarponen med äggulevispet. Blanda sedan ner grädden i samma bunke. Smält chokladen och rör ner den i blandningen. Avsluta med att röra ner äggvitorna. Bred ut hälften av krämen i ett jämnt lager över det första lagret av kex. Lägg sedan på ytterligare ett lager med resterande kex. Droppa över resten av kaffeblandningen och lägg på den sista krämen i ett jämnt lager. Plasta skålen och låt stå i kylen - helst över natten (perfekt att servera imorgon!). Ju längre tiramisun får stå, desto saftigare och godare blir den. Vid servering kan du pudra över kakao om du vill.