Teriyakilax & grönsaker med asian fusion
Denna lax var så enkel att göra och det blev riktigt gott! För dig som gillar sötsur sås är detta ett måste. Jag serverade nudlar och "asiatiska" grönsaker till.Teriyaki lax & grönsaker med asian fusion 4 pers.Ingredienser:Laxfilé till 4 pers. (jag köpte laxsida så det räckte för fyra)2 dl teriyakisås1 dl blandade fröer (pumpakärnor, solrosfrön, sesamfrön)salt & peppar1 msk olivoljaValfria grönsaker (jag hade blandsallad, gurka, sugarsnaps 1 morot och 1 äpple)Nudlar för 4 pers.Dressing1 msk olivolja1 msk japansk soya1 msk risvinäger1 msk honungsvarta sesamfrönGör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Ringla olja i en ugnsfast form och lägg ner laxfilén med skinnsidan neråt. Strö lite salt och peppar på laxen och häll sedan på teriyakisåsen. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skär upp grönsakerna (jag skar smala stavar av äpplet och moroten) och blanda ihop dressingen. Häll dressingen över salladen och strö över lite svarta sesamfrön. Ställ in laxen i ugnen och låt stå ca. 15-20 minuter. När ca. 5 minuter återstår häller du på fröblandningen över laxen. Koka nudlarna enligt anvisning och servera till laxen.