Pulled pork med nybakta hamburgarbröd
Okej, igår bjöd jag och Patricio hem min syssling och hennes kille på middag - det var supertrevligt (som vanligt)! Dagen i ära bjöd jag på pulled pork med goda tillbehör och nybakta hamburgarbröd. Behöver jag säga att det blev hur gott som helst? Detta var en festlig måltid men den var faktiskt jättelätt att tillaga. Pulled pork 6-8 pers. (tar 20 min + 12 h + 8 h i ugn)Receptet kommer från alltommat.se Ingredienser pulled pork: 1 1/5 kg fläskkarré 5 stycken vitlöksklyftor 1,5 msk paprikapulver 1 msk farinsocker 1 msk stött spiskummin 1 msk flingsalt 1,5 tsk cayennepeppar Ingredienser sås till pulled pork: 2 dl ketchup 0,5 dl äppelcidervinäger 0,5 dl farinsocker 1 msk worcestersås 0,5 tks tabasco 0,5 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar Gör så här: Dagen innan: Stick i köttet med en gaffel, detta gör att kryddorna lättare går in i köttet. Skala och finhacka (eller pressa) vitlöksklyftorna. Blanda med paprikapulver, farinsocker, spiskummin, flingsalt och cayennepeppar och gnid in i köttet ordentligt. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck med plast. Ställ i kylen och låt stå under natten, ca. 12 timmar. Nästa morgon: Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort plasten från formen och ställ in köttet mitt i ugnen. Låt stå ca. 8 timmar. Blanda såsen till pulled pork Blanda alla ingredienser till pulled pork såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt såsen koka i ca. 3 minuter och ställ sedan att svalna. Pensla köttet varje kvart den sista timmen. Ta ut köttet och dra isär det med två gafflar.Serveringstips! Jag gjorde egen coleslaw och inlagda gurkor, det blev jättegoda tillbehör. Vi åt även tomater, jalapeños, nachos, gräddfil och tacosås som tillbehör. Nybakta hamburgarbrödDetta recept är från Tommy Myllymäki och bröden blev sååååå goda och riktigt saftiga!Ingredienser 12 hamburgarbröd:11 dl vetemjöl50 g jäst50 g smör5 dl mjölk1 tsk salt1 äggGör så här:Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm tills degvätskan är 37 grader, häll den sedan över jästen och lös upp den. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Knåda degen ca. 10 minuter, tills den blir slät. Lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa i 40 minuter. Knåda degen lätt och forma 12 stycken runda bollar. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och lägg bullarna på plåtarna. Låt bullarna jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda ca. 10-12 minuter (tills bröden fått fin och gyllene färg).