Lyxiga pannkakor, 2 kr per portion

Pannkakor är något man kan göra på olika sätt. Jag älskar sådana här medeltunna, krispiga pannkakor som dem serverar på olika restauranger, cafér. Detta är ett av mina favoritrecept som min mamma alltid gjorde.       4 portioner 4 ägg 2,5 dl vetemjöl 6 dl mjölk 2 krm salt 1,5 krm kanel 1 msk äkta smör     Gör så här: Vispa samman vetemjöl, hälften av mjölken och salt i en skål. Tillsätt äggen, resten av mjölken och vispa ihop tills smeten blir klumpfri. Häll i kanelen och rör om. Smält smöret och häll i det i smeten. Sätt på en pannan på medelhög värme och häll i smeten tills smöret blivit gyllenbrunt. Vänd på pannkakorna tills du tycker dem fått lagom färg. Vispa alltid smeten under varje gräddningen. Vispa upp lite grädde med en lite touch socker i. Vispgrädde med lite socker i smakar mycket godare likasom det är kanel i detta receptet, det ger pannkakan det där lilla extra ;) Servera med grädde, bär, sylt eller vad du gillar till pannkakor.     Kostnad: 2 kr per portion