VIT CHOKLADTÅRTA MED VARMA HALLON
Hej igen! Här kommer ett recept till som jag bakade i veckan. En mäktig kaka men så god:) PROVA!!! 250 g vit choklad 200 g smör 3 ägg 2,5 dl socker 2 dl vetemjöl GLASYR: 150 g vit choklad 0.5 dl vispgrädde DEKORATION: Florsocker att pudra över Varma hallon (häll upp önskad mängd i en skål. Mikra tills de smält. Mosa dem lätt med en gaffel) Ugn 175 grader. Smörj en form med avtagbar kant. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills det smält. Vispa socker och ägg poröst. Rör ner choklad och mjöl. Häll smeten i formen. Gräda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt kallna och ställ i kylen. GLASYR: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Tag från värmen. Tillsätt chokladen. Rör tills den smälter. Låt glasyren halvstelna i kylen i 5 min. Bred den över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker och servera med varma hallon. UTMÄRKT FÖRSTA MAJ-FIKA:)