VIT CHOKLADPARFAIT

                HEJ PÅ ER!!  Hur har ni det i influensatiderna? Den värsta på 20 år i Sverige läste jag idag. Nåvä då måste man ju trösta sig med något!! Här ovan ser ni ett exempel på ätbart som är uppiggande:)  Monica och Alida, två toppenvänner, var här och åt en bit mat i veckan. Då blev detta desserten. Alida är toppen som hjälper oss så mycket med Athena! Tack<3 Roligt att få bjuda på lite mat någon gång då och då som tack:)  Här kommer receptet:  4 portioner  175 g vit choklad av god kvalitet  1 vaniljstång  4 äggulor  1 dl florsocker  3 dl vispgrädde    Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt svalna lite.  Dela vaniljstången, skrapa ur fröna. Blanda dem med äggulor och florsocker. Vispa krämigt med elvisp. Rör ner den smälta chokladen och rör till en jämn smet.  Vispa grädden lätt och vänd ner chokladblandningen. Rör med stora tag till en fluffig smet. Fördela i 4 portionsformar.( Jag använde engångs plastmuggar) Frys i minst 4 timmar eller tills de stelnat helt.   Doppa formarna (muggarna) i varmt vatten och vänd upp parfaiten på assietter för servering.   Jag gjorde chokladfudgesås som jag la som en spegel och vände sedan upp parfaiten på den. Garnera med hallon, tranbär eller jordgubbar. Jag värmde hallon och la på toppen.  Lycka till! Kakann