SNABBA KARDEMUMMABULLAR

                  Vilken fin dag att vakna till! Sol och visserligen ingen värme men vacker himmel. Athena min kära hund följer mig nogsamt så att hon inte missar sin promenad. Med jämna mellanrum går hon till fönstret och kollar ut vad folk gör utanför. Så söt.  Här kommer ett tips på höstfika som går snabbt. En kopp kaffe (té i mitt fall), en bulle och en varm filt så kan vi fika utomhus. Mysigt      Dessa bullar blir ett mellanting av bulle och rustikare muffins.  1½ dl råsocker  125 g margarin eller smör  2 tsk kardemumma  1½ tsk bakpulver  3 dl vetemjöl  2 ägg  1 dl gräddfil         1 ägg till pensling  Pärlsocker    Sätt ugnen på 200 grader.  Blanda råsocker och smör smidigt i en bunke. (Eller i matberedaren:)   Blanda kardemumma, bakpulver och vetemjöl i en tallrik.   Blanda ihop med smör-sockerblandningen.  Rör ner ägg och gräddfil.  Blanda ihop så att det blir precis blandat.  Klicka smeten i pappersformar.  Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.  Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-12 minuter.    Hoppas de ska smaka! Kram kak-Ann