PANNACOTTAPAJ MED SOMMARBÄR

            Hej på er i sommarvärmen! Allt bra hoppas jag? Har haft lite problem med bloggen men nu är de lösta. Så här kommer äntligen ett nytt recept på världens godaste paj! Enkel att göra, räcker till många och GOOOOD!! Prova den!  Annars har jag haft fullt upp. Athena har skadat klon så det har varit en hel del pyssel med henne. Hon gillar inte att besöka doktorn. Hon gillar DEFINITIVT INTE deras undersökningsbord som kan hissa upp i luften.... Nåväl:) Här kommer receptet:) 10-12 personer (minst) PAJDEG: 4 ½ dl vetemjöl ½ dl florsocker ½ tsk salt 125 g kylskåpskallt smör 1 litet ägg PENSLING: 1 uppvispad äggula 1 tsk grädde FYLLNING: 4½ gelantinblad 1-2 vaniljstänger 7½ dl vispgrädde 1½ dl strösocker ½ liter av sommarens bär som du gillar Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Skär smöret i tärningar och arbeta ihop till en smulig blandning, enklast görs detta i matberedaren.  Tillsätt ägget och arbeta snabbt samman allt till en deg. Kavla ut den tunnt ( ca 2-3 mm) på ett bakplåtspapper med lite mjöl. Rulla ihop pappret till en rulle och låt vila i kylskåp i 20 min.  Värm ugnen till 225 grader. Täck en springform (ca 23 cm i dm)med pajdeg. Nagga botten och låt pajen vila i kylskåp i 20 min. Grädda skalet gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Blanda äggula och grädde. Pensla genast botten med blandningen. Detta täpper till ev hål så att fyllningen inte senare rinner ut. Låt svalna. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 min. Dela vaniljstången/erna och skrapa ur fröna. Koka upp frön, stänger, grädde och socker ihop i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan. Krama ur gelantinbladen och rör ner dem i kastrullen. Rör om ordentligt. Låt stå i 20 min. Rör då och då. Fiska upp vaniljstängerna och häll sedan blandningen i pajformen. Täck över med plastfolie och låt stå i kylskåp i minst 3 timmar. (Gärna över natten:) Toppa med bär innan servering. NJUT:)