PANNACOTTA MED ÄKTA VANILJ OCH HALLONSÅS

        Hej i kylan!!  Hur är läget? Ser på facebook att de flesta verkar sitta hemma och kura. Sedan finns det ju de hurtbullar som är utomhus. Heder åt er:) Själv måste jag gå ut då och då för Athenas skull. Hon ser det nog inte så egentligen då hon också verkar tycka det är för kallt om tassarna hur fort vi än går. Dessutom har jag drabbats av förkylning. Verkligen kul, Näsan gör ont och är lika röd som hallonsåsen på bilden ovan. Dessutom har jag fått en röd mustach av allt snytande....  Men man kan ju pigga upp sig med något gott att äta:) Denna pannacottan gjorde jag igår då Hanna och Robin firade 10 månader ihop. Den avnjöts framför Melodifestivalen efter att jag hällt ut hallonsås i soffan. Men soffan är välstädad nu:):)   Nåväl, till receptet!  4 personer   5 dl vispgrädde  4 msk strösocker  1 vaniljstång  3 gelantinblad 1 pkt frysta hallon (225 g)  Lite florsocker efter tycke och smak      Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Slå grädden i en kastrull, rör i socker. Skrapa ur vaniljfröna och lägg ner i kastrullen ihop med själva vaniljstången. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda i 10 minuter. Ställ kastrullen åt sidan en kort stund. Låt svalna lite. Krama ur gelantinet och blanda ner. Rör tills det löst sig. Fördela i små portionsformar eller glas. Täck med plast så att det inte blir skinn på ytan. Ställ kallt i ca 6 timmar.  Vill du kan du stjälpa upp dem på fat eller servera dem i sin form. Tina hallonen. Rör ner lite florsocker efter tycke och smak. Pressa igenom en sil så arr du slipper kärnorna. Fördela såsen över pannacottan eller stjälp upp den på hallonspegel.   Må så gott! Kak-Ann!