MIN FAVORITMOROTSKAKA

                    HEJ PÅ ER!!  Vad hittar ni bara på där ute i denna gråa-eventuellt regniga dag? Ingen risk för snö idag inte! Inte för att jag längat så jättemycket efter snö men den gör ju världen lite ljusare<3   Idag är det ju Eksjö julmarknad, det blir kanske en liten sväng dit. Den är väldigt mysig tycker jag. Där blir julstämning vare sig det finns snö eller inte. Ja dagen ligger framför oss. Härligt! Är lite trött, har jagat min kära hund i trädgården inatt. Hon låtsades att hon behövde gå ut sedan ville hon leka. Leken gick ut på hur man undviker att bli tillfångatagen av matte. TRO mig, hon var väldigt påhittig med hur hon skulle få en trädgård till att bli stor som ett fält där ingen kan ta en lejonflicka! Dessutom skällde hon gånger flera för att vissa hur kul leken var...... FÖRLÅT grannar! Detta utspelade sig nämligen runt kl 01.30.  DU KAN INTE TA MIG!!! Varför hon fick för sig detta har jag ingen aning om. Hon brukar snällt komma in direkt när man ropar. Jag antar att hon var uttråkad. Men det gör inget. Jag har ju världens goaste hund<3 Men nu undrar ni kanske vart receptet på morotskaka tog vägen? Lugn och fin, det kommer här! Har haft detta receptet i 11-12 år, det är världens bästa recept, tro mig:) Nu senast bakade jag det i torsdags. Sedan smaskade vi på jobbet. Jag har världens bästa jobbarkompisar. Jag tillägnar detta blogginlägg till er. Kram på er!                                 MOROTSKAKA  3 dl rapsolja  4 ägg  4 dl socker  4 dl vetemjöl  2 tsk kanel  2 tsk bakpulver  1 tsk salt  6 dl grovriven morot    GLASYR:  1 pkt Philadelphiaost creem cheese, 200 g  75 g mjukt smör  1 tsk vaniljsocker    4 dl florsocker  Vispa olja, ägg ock socker kraftigt i några minuter. Sikta ner mjöl, kanel, bakpulver och salt i smeten. Rör ihop.  Tillsätt de grovrivna morötterna. Grädda smeten i en väl smord och bröad kransform (2-liters) i 175 grader i ca 75 minuter. (Känn på kakan, ibland går det lite snabbare beroende på ugn. Täck ev. över den med folie efter halva tiden så den inte bränns). Stjälp upp kakan och låt svalna. Rör ihop (eller kör i matberedaren-rekomenderas) alla ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan.  ÄT OCH NJUT!! HEJDÅ