MANDELTÅRTA
JAPP, här kommer den sista deltagaren i det vetenskapliga kaktestet. En presentation av den kommer sedan också:)Dvs VEM VANN????? Här kommer receptet på mandeltårta:) 12-15 bitar Ugn 175 grader. 400 g mandelmassa, riv grovt 4 äggvitor KRÄM 4 äggulor ½ dl ljus sirap 1 dl strösocker ½ dl vispgrädde rivet skal av ½ citron 150 g smör GARNERING ½ dl rostade pinjenötter ev citronmeliss Gör så här: Vispa vitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner den rivna mandelmassan. Bred ut smeten till 2 runda bottnar, ca 24 cm i dm, på en plåt med bakplåtspapper. (Eller som ni ser så gjorde jag den fyrkantig istället:) Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna och lossa sedan från pappret. Blanda äggulor, sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda under vispning tills den blir riktigt tjock. Vispa ner citronskal och smör i bitar. Låt stelna i kyl 1 timme. Bred hälften av krämen på ena botten, lägg den andra ovanpå. Bred på resterande kräm. Förvara tårtan i kylen. Garnera med pinjenötter och citronmeliss före servering. TIPS!! Godast blir tårtan om den görs dagen innan den ska ätas