MANDELTÅRTA

JAPP, här kommer den sista deltagaren i det vetenskapliga kaktestet. En presentation av den kommer sedan också:)Dvs VEM VANN?????  Här kommer receptet på mandeltårta:)                12-15 bitar  Ugn 175 grader.  400 g mandelmassa, riv grovt  4 äggvitor    KRÄM  4 äggulor  ½ dl ljus sirap  1 dl strösocker  ½ dl vispgrädde  rivet skal av ½ citron  150 g smör    GARNERING  ½ dl rostade pinjenötter  ev citronmeliss    Gör så här:  Vispa vitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner den rivna mandelmassan. Bred ut smeten till 2 runda bottnar, ca 24 cm i dm, på en plåt med bakplåtspapper. (Eller som ni ser så gjorde jag den fyrkantig istället:)  Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna och lossa sedan från pappret.   Blanda äggulor, sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda under vispning tills den blir riktigt tjock. Vispa ner citronskal och smör i bitar. Låt stelna i kyl 1 timme. Bred hälften av krämen på ena botten, lägg den andra ovanpå. Bred på resterande kräm. Förvara tårtan i kylen. Garnera med pinjenötter och citronmeliss före servering. TIPS!! Godast blir tårtan om den görs dagen innan den ska ätas