Mandelpaj med blåbär..

                  GODMORGON GODMORGON!!  Vad ska man göra en vacker söndagsförmiddag? Dessutom visar sig solen:) Underbart! Ja tänker ni, inte ska jag baka när solen visar sig men självklart ska ni det! Söndagsfika ute i solen, passa på att nöta lite till på trädgårsstolarna. filten i parken eller i TV-soffan framför en film:)  Här kommer ett litet förslag på vad ni kan göra:)    Detta recept räcker till ca 16 personer.  3 dl vetemjöl  75 g smör  ½ dl socker  1 ägg    Fyllning:  150 g mandelmassa  1½ dl strösocker  150 g rumsvarmt smör  3 ägg  1½ dl finhackad sötmandel  ca 200 g färska blåbär    Garnering:  Florsocker    1. Hacka ihop mjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord from med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter.  Nagga och låt vila i kylen i ca 1 timme.  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.  3. Blanda mandelmassa och socker i en matberedare. Tillsätt smöret i små klickar. Knäck i ett ägg i taget. Blanda i mandeln. Häll fyllningen i pajskalet.  4. Strö bären över kakan. Tryck ner dem lätt. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Täck ev med bakplåtspapper efter ca 30 minuter om kakan ser ut att bli för mörk.   5. Ta ut pajen, låt svalna i sin form. Pudra över lite florsocker.    TIPS! Baka gärna pajen dagen före servering så får den bättre konsistens och blir inte så lös:)  Ha en bra söndag!