Mandelpaj med blåbär..
GODMORGON GODMORGON!! Vad ska man göra en vacker söndagsförmiddag? Dessutom visar sig solen:) Underbart! Ja tänker ni, inte ska jag baka när solen visar sig men självklart ska ni det! Söndagsfika ute i solen, passa på att nöta lite till på trädgårsstolarna. filten i parken eller i TV-soffan framför en film:) Här kommer ett litet förslag på vad ni kan göra:) Detta recept räcker till ca 16 personer. 3 dl vetemjöl 75 g smör ½ dl socker 1 ägg Fyllning: 150 g mandelmassa 1½ dl strösocker 150 g rumsvarmt smör 3 ägg 1½ dl finhackad sötmandel ca 200 g färska blåbär Garnering: Florsocker 1. Hacka ihop mjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord from med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt vila i kylen i ca 1 timme. 2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader. 3. Blanda mandelmassa och socker i en matberedare. Tillsätt smöret i små klickar. Knäck i ett ägg i taget. Blanda i mandeln. Häll fyllningen i pajskalet. 4. Strö bären över kakan. Tryck ner dem lätt. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Täck ev med bakplåtspapper efter ca 30 minuter om kakan ser ut att bli för mörk. 5. Ta ut pajen, låt svalna i sin form. Pudra över lite florsocker. TIPS! Baka gärna pajen dagen före servering så får den bättre konsistens och blir inte så lös:) Ha en bra söndag!